Пиріг з яблуками під безе
- 4 жовтки, 1 п. маргарину (250 г), 3-4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди, ванільний цукор, борошна – скільки візьме, приблизно 3-4 склянки.
- Цукру від пів склянки до цілої або й більше, залежно від начинки, яблука, 1 ст. ложка крохмалю, спеції, дві жмені подрібнених горіхів.
- Для безе: 4 білки, 1 скл. цукру.
Замісити тісто, викласти на деко. Зверху начинка: порізані яблука – кубиками або скибочками. Притрусити сумішшю крохмалю (столова ложка) + спеції (кориця, ваніль або які любите). Посипати подрібненими горіхами.
Білки збити зі склянкою цукру, викласти поверх начинки. На хвилин 30-40 у духовку на 180 градусів. За начинку можна брати будь-які ягоди – свіжі, морожені чи консервовані, навіть повидло. Що кисліша начинка – то більше цукру додавайте в тісто. Для повидла якраз достатньо буде пів склянки, для журавлини – скоріше півтори. До начинки можна додавати різні горіхи, родзинки, цукати, кокосову стружку та навіть шоколадні крихти. Смак вас не розчарує.
Рецепт і фото Ольги Дорошенко
Спробуйте також приготувати:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!
Post Views: 235