Пісний пиріг з вишнями
0,5 л чаю або кави, 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки олії, 4 скл. борошна, 0,5-літрова банка вишень у своєму соку (сік не зливати!), 2 ч. ложки соди (оцтом не гасити!).
Заварити 0,5 л чаю або кави на ваш смак, дати трошки охолонути. Додати туди 1 ст. ложку меду, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки олії, 4 скл. борошна, добре розколотими. Потім в окрему посудину вилити 0,5-літрову банку вишень у власному соку (сік не зливати!), додати 2 ч. ложки соди, перемішати і залишити на 5 хв (воно буде шуміти, пінитися, на колір стане синім), тоді з’єднати вишні з тістом, добре розмішати. Вилити на велике деко, застелене пекарським папером, пекти при 180 ОС близько 40 хв. Виходить дуже смачно, швидко і корж високий виростає.
Рецепт Катерини Фалінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 57