Інгредієнти:
40 г дріжджів, ¾ скл. цукру, 0,5 ч. ложки солі, 4–5 скл. борошна, по 50 г олії і масла, 2 яйця, 1 скл. молока.
Для начинки: 2 ст. ложки масла, 1 скл. волоських горіхів, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 г родзинок і цукатів (можна кураги, фініків), 50–100 г цукру, 1 ч. ложка кориці (на бажання).
Можна використовувати повидло.
Для апельсинової глазурі: 2 ст. ложки цукрової пудри, 1–2 ч. ложки апельсинового соку.
Замісити дріжджове тісто, поставити у тепле місце, щоб зійшло. Масло розтопити. Тісто розкотити тонким пластом, змастити маслом, рівномірно посипати сумішшю цукру і ванільного цукру, родзинками, цукатами, подрібненими горіхами, згорнути щільним рулетом, скласти кільцем, перекласти на деко, встелене змащеним маслом пергаментним папером.
На зовнішньому боці кільця зробити по колу надрізи (можна ножицями). Поставити у тепле місце на 20 хв, змастити збитим яйцем. Випікати 20 хв у розігрітій до 190 ОС духовці, трохи зменшити температуру і пекти до готовності.
Вийняти, обгорнути чистим рушником, залишити на 10–15 хв, полити апельсиновою глазур’ю, можна посипати горіхами, сухофруктами, кокосовою стружкою.
Для глазурі у цукрову пудру поступово ввести апельсиновий сік, ретельно розтираючи до однорідної маси, перекласти у торбинку, відрізати кутик, полити квітку.