Пиріг-торт “Помаранчева зебра”
Для основи: 3 яйця, 150 г цукру, 100 г олії, дрібка солі, 150 г борошна, 7 г розпушувача, 200 г свіжого гарбуза. Додатково: 15 г какао, 20 г борошна.
Гарбуз почистити від шкірки і крупно натерти (якщо дуже соковитий, то віджати сік). Змішати всі інгредієнти за допомогою вінчика і поділити на 2 рівні частини: в одну частину додати какао, перемішати; а в другу – борошно, перемішати. У форму, застелену пергаментом, вилити почергово по ложці світлого і темного тіста (як на зебру). Випікати при 160 градусів 40 хв: кекс повинен пропектися, перевірити зубочисткою
Сирна маса: 200 г кисломолочного жирного сиру, 200-250 г гарбузового пюре, 3 яйця, 150 г сметани (можна замінити на вершки 33%), 100 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю.
Якщо нема готового пюре, то гарбуз загорнути у фольгу і запекти при 180 ОС до м’якості. Опісля всі інгредієнти змішати погружним блендером до консистенції пюре.
Кекс дістати із духовки, вилити на нього сирну масу і поставити в духовку (160 ОС) ще 20-25 хв (до готовності начинки; вона повинна легенько труситись, як при випіканні чизкейку).
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 41