Пташине молоко
Форма 30Х30. Для суфле: 2 білки, ванілін, щіпка солі, дві-три краплі лимонної кислоти. Для сиропу: 150 мл холодної води, 15 г агар-агару, 300 г цукру. Крем для суфле: 100 згущеного молока, 180 г масла.
Застелити форму плівкою і відставити. Замочити агар-агар у воді і залишити на 15-20 хв. Збити згущене молоко з маслом до однорідної маси. Змішати у посудині замочений агар і цукор, поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи. Поки вариться сироп, починати збивати білки з сіллю до стійких піків, в кінці додати лимонну кислоту.
Сироп варити до 110 ОС або до стану «сопельки» (тобто, якщо ви піднімете ложку і похитаєте, то сироп буде як сопелька на ложці) – головне не переварити!!! Якщо сироп готовий, то влити його тонкою цівкою до білків, які збиваються; збиваємо до пишної маси (але не довго). Далі зменшити швидкість міксера і частинами ввести масляний крем, збити буквально до однорідності.
Готову масу перекласти у підготовлену форму (перекладати дуже швидко, бо вона гусне прямо на очах!), залишити в холодильнику мінімум на 3-4 год. Опісля поділити на порції, обкачати або в какао, або в кокосі, або в розтопленому шоколаді.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Post Views: 22