Торт “Пані Валевська”
Форма 28Х28 см. Тісто: 600 г борошна, 6 жовтків, 300 г масла, 100 г цукру, 2,5 ч. ложки розпушувача. Для білкового прошарку (продукти на 1 корж, треба 3): 3 білка, 150 г цукру, 0,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, мигдальні пластівці (можна замінити на улюблені горіхи). А також смородиновий джем (300-400 г).
- Холодне масло натерти, замісити тісто, розділити його на три частини. Викласти одну частину на застелену і змащену форму пергаментом, пальчиками сформувати корж. Випікати у добре розігрітій духовці до 180 °С 10 хв на верхньому рівні. Дві інші частини поставити у холодильник.
- Тим часом збити білки, додати поступово цукор, збити до стійких піків. Вкінці додати крохмаль, ще раз легенько перемішати лопаткою.
- Форму з коржем дістати з духовки, викласти на підпечений корж 100-150 г смородинового джему, зверху викласти білки, посипати мигдальними пластівцями (100 г можна і більше). Поставити в духовку, температуру зменшити до 160 °С. Пекти ще 40-45 хв. Таким чином випекти ще два коржі.
Крем: 550 г масла, 600 м молока, 3 ст. ложки крохмалю, 3 ст. ложки борошна, 5 ст. ложок цукру, ванілін, цедра лайма або лимона.
- Змішати всі інгредієнти на крем (крім масла), частинами додати молоко. Добре змішати і варити до загустіння. М’яке масло збити з чуточкою коньяку до пухкості, додати поступово охолоджений заварний крем. Все має бути однакової кімнатної температури.
- Перемастити коржі і залишками крему стінки торта. Він зверху має апетитний вигляд, тому можна нічим не прикрашати.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
-
Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видаму крему
-
Маковий торт з лимонним курдом і кремом “Дипломат”. Ароматний, яскравий і простий у приготуванні!
Post Views: 67