Простий пиріг на кефірі
1,5 скл. кефіру, кисляку або питного йогурту, 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 3,5 скл. борошна, 1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 0,7 скл. олії, ваніль, 5 яблук, 100 г родзинок, 2 ч. ложки кориці. Форма 24Х34 см.
Яблука почистити, порізати кубиками приблизно 1Х1 см. Шкірку можна не зрізати. Родзинки залити окропом, витримати 5 хв. Якщо любите, яблука та родзинки можете перемішати з меленою корицею, мускатним горіхом, кардамоном і духмяним перцем. Яйця збити з цукром до пишної піни, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно, швидко збити. На дно застеленої форми вилити шар тіста, рівномірно викласти яблука, залити зверху рештою тіста. Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 40 хв (до сухої зубочистки).