Простий і дешевий рецепт кексів на кефірі
- 400 г кефіру (можна замінити на питний йогурт або кисле молоко), 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 0,5 ч. ложки соди, 1 п. (18 г) розпушувача, 1 скл. розтопленого маргарину (олії, або одного і другого), 4 скл. борошна, ваніль. Об’єм склянки – 250 мл.
Яйця збити з цукром до дуже пишної піни. Додати йогурт, розтоплений, але охололий маргарин, погашену оцтом соду, борошно, змішане з розпушувачем, збити до однорідності на малих обертах міксера.
У таке тісто можна додавати: родзинки; підсушені та посічені горіхи; мак; кокос; цукати. Можна розділити тісто на частини і в кожну додати свій наповнювач – так будуть кекси з різними смаками.
На два дека від духовки розставити металеві формочки (залежно від розміру, з цієї порції тіста виходить близько 35 кексів). Вставити в них паперові формочки (без металевих вони не будуть тримати форму і під час випікання розповзуться – перевірено!). Викласти тісто ложкою у паперові формочки. Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 20-30 хв. Я дістаю один кекс, розрізаю і дивлюся, чи готова серединка. Посипати цукровою пудрою.
З цього тіста також можна спекти один великий кекс (печеться довше, близько 1 год).
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
- Коли раптово мають прийти гості, печу пухкі лимонні кекси на ряжанці
- Йогуртові кекси без маргарину і майонезу