“М’ясні гнізда”
800 г фаршу зі свинини, 300 г фаршу з курятини, 1 цибулина, 200 мл молока, 70 г хліба, сіль, перець, 200 мл сметани, 2 яйця, 150 г твердого сиру, кріп.
Змішати фарш, подрібнену цибулю. Хліб замочити в 100 мл молока, потім віджати і додати у фарш. Влити у фарш решту молока, посолити і поперчити. Сформувати з фаршу кульки завбільшки з яблуко, а потім зробити в них заглиблення дном склянки, викласти на змащене деко. Сир потерти, змішати зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом. Розкласти начинку у гнізда і поставити в розігріту до 200 ОС духовку на 25-30 хв. Смакує з овочами або легким овочевим салатом.
“Чевапчічі”
500 г яловичого фаршу, 1 цибулина, 2 зубці часнику, 1 ч. ложка майорану, сіль, перець, гостра паприка. Бекон.
Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.Ще раз збити блендером або перемолоти, тоді чевапчічі не розпадуться. Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець, обсмажити до хрусткої скоринки з трьох боків або кожну обгорнути тонкою скибочкою бекону і запекти в духовці до готовності. Смакує з будь-яким гарніром, салатом або як самостійна страва.
“Стіжки”
700 г фаршу, 1 яйце сира, 3 яйця варених, 3 ст. ложки сметани, 2-3 картоплини, 150 г сиру, 2 цибулини, сіль, перець, олія.
Нарізати цибулю чверть кільцями, обсмажити на олії до золотистого кольору. Відварені яйця натерти, змішати зі сметаною. Сир крупно потерти. Картоплю крупно натерти, трохи віджати сік. До фаршу додати 1 яйце,посолити і поперчити, добре перемішати. Форму змастити олією. З фаршу сформувати кульки, викласти в деко, злегка їх приплюснути. Зверху покласти обсмажену цибулю, на неї картоплю, підсолити і поперчити, змастити яйцем зі сметаною і рясно засипати сиром, накрити фольгою і поставити в гарячу духовку на 35-40 хв. Після цього фольгу зняти і ще підрум’янити на 5-7 хв.
“Псевдокрученики”
300 г бекону або бочка, 800 г фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, зелень, перець, сіль. Начинка: 3 яйця, 100 г сиру, зелень, 1 ст. ложка майонезу.
Фарш добре вимішати з яйцем, тертою цибулею, спеціями і зеленню. Для начинки яйця зварити, потерти або порізати кубиками, змішати з майонезом, тертим сиром і майонезом. Сформувати котлетки з начинкою, обгорнути кожну тонкою скибкою бекону. Запікати при 190 ОС близько 40 хв.
Читайте також:
-
Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!
-
М’ясо косичкою. Шикарно виглядає і дуже смачне!