Помідори по-корейськи
- На 3-літрову банку: 2 кг твердих невеликих помідорів, порізаних навпіл, якщо більші – то на 4 частини).
- Для заливки: 6 перчин, 2 гострі перчини, 2 головки часнику, петрушка, кріп, 6 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі, 100 мл олії без запаху, яблучний оцет за смаком (6%, 70-100 мл).
Перекласти помідори заливкою (усе змолоти і змішати), поставити в холодильник кришкою донизу на 8 год. Потім перевернути і їсти. Якщо помідори призначені для зберігання, банки закрутити і винести у льох.
Зі свого досвіду можу сказати, що такі помідори з’їдаються майже миттєво, але заливку я не виливаю – використовую повторно. Беру меншу банку, нарізаю туди помідори, заливаю заливкою, яка залишилася від попередніх помідорів, і додаю трошки оцту. Так, спершу роблю 3 л, потім 2 л, 1,5 л і 1 л, тобто однієї заливки вистачає надовго.
Рецептом поділилася Світлана Цимарная
Спробуйте також приготувати:
- Помідори мариновані половинками. Мамин рецепт, перевірений роками
- Помідори мариновані з чорнобривцями. Хто їх у мене скуштував, тепер тільки так консервує!
Post Views: 230