Помідори квашені з гірчицею
5-літрове відро (пластикове, як зі сметани чи оселедця): помідори. Розсіл (приготувати стільки, скільки вам треба): 5 л холодної джерельної води, 1 скл. (250 мл) солі, 0,5 скл. цукру, корінь і листя листя хрону, вишні, малини, смородини, суцвіття кропу, 15 г сухої гірчиці (порошку) або на 3-літрову банку помідорів: вода, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки гірчиці, прянощі.
Помідори помити, скласти у відро, залити холодним розсолом (усе змішати до розчинення солі і цукру, не гріти), зверху покласти листя хрону і посипати його порошком гірчиці (тонким шаром). Закрити кришкою, опустити у погріб. Будуть готові через місяць.
Можна класти у 3-літрові банки, закривати капроновою кришкою.
Рецептом поділилася Олександра Бондаренко