полуничний квас

Домашній полуничний квас «Із градусом»

Свіжий, кисленький, з нотками імбиру полуничний квас чудово втамовує спрагу. Але відкорковуйте обережно: дуже піниться!

Полуничний квас

  • 100 г полуниці (можна розмороженої), 1 л води, 150 г цукру, 10 г імбиру (або замінити сухим), 1 ч. ложку сухих дріжджів (або 12 г пресованих).

Полуницю перемолоти на пюре. Дріжджі розчинити у невеликій кількості теплої солодкої води, почекати, доки почнуть пінитися. У 2-літровій банці у теплій воді розмішати цукор, полуничне пюре, імбир, дріжджову воду.

Одягнути гумову рукавицю (або торбинку і обв’язати горлечко резинкою) і залишити у кімнаті на одну-дві доби (має піднятися рукавичка, після цього витримати ще добу). Відтак процідити і перелити у пляшку зі щільним корком, поставити у холодильник.

Радимо також інші рецепти домашнього квасу:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook