Полуничний квас
- 100 г полуниці (можна розмороженої), 1 л води, 150 г цукру, 10 г імбиру (або замінити сухим), 1 ч. ложку сухих дріжджів (або 12 г пресованих).
Полуницю перемолоти на пюре. Дріжджі розчинити у невеликій кількості теплої солодкої води, почекати, доки почнуть пінитися. У 2-літровій банці у теплій воді розмішати цукор, полуничне пюре, імбир, дріжджову воду.
Одягнути гумову рукавицю (або торбинку і обв’язати горлечко резинкою) і залишити у кімнаті на одну-дві доби (має піднятися рукавичка, після цього витримати ще добу). Відтак процідити і перелити у пляшку зі щільним корком, поставити у холодильник.
Радимо також інші рецепти домашнього квасу:
- Квас на цикорії (на ячмінному напої “Ранок”) смакує, як дитинстві
- Рецепт домашнього квасу на сушених яблуках
Post Views: 28