“Польський” підбиваний борщ та пиріжки з лівером

Хочете щось цікаве приготувати на перше? Зваріть польський борщ, а до нього - пиріжки з лівером! І на друге нічого не вигадуйте, бо це смачно і дуже ситно!

Пиріжкии з куркою та лівером

Тісто: 1 скл. молока (250 мл), 3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 200 г борошна, 3 ст. ложки води, 2 яйця, 1 п. сухих дріжджів (15-20 г свіжих), борошно.
Начинка: 300 г філе курячого, 300-400 г легенів, 1 цибулина велика, 1 морквина велика, олія, сіль перець до смаку.
Пиріжки: 1 скл. молока (250 мл), 3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі – розмішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Відставити на 5-10 хв і додати 200 г борошна, збити до густоти сметани. Коли все остигне, додати 3 ст. ложки води, 2 яйця, 1 п. сухих дріжджів (15-20 г свіжих). Розмішати і додати борошно, скільки забере, щоб замісити тісто, як на вареники.
Приготувати начинку: 300 г філе курячого, 300-400 г легенів, 1 цибулина велика, 1 морквина велика, олія, сіль перець до смаку.
Легені та куряче філе зварити до готовності, подрібнити м’ясорубкою, вимішати із зажареною цибулею та морквою (я люблю, щоб цибулі і моркви було багато), посолити, поперчити до смаку і ліпити пиріжки, хто яким способом любить. Обсмажити на олії з двох сторін.

Польський або підбиваний борщ

2 л бульйону, 125 мл води, 2-3 ст. ложки борошна, 200-300 г сметани, 1 ст. ложка лимонного соку, буряк, морква, цибуля, лавровий лист, духмяний перець, кмин, часник, сіль, перець до смаку.
Буряк, цибулю, моркву порізати кубиками і тушкувати на олії до готовності. Коли тушкується, я додаю щіпку солі, 1 ч. ложку цукру і в кінці лимонний сік. Закинути у бульйон, додати спеції. Окремо добре збити сметану, борошно, воду і тоненькою цівкою влити у борщ, постійно помішуючи. Довести до кипіння і ще варити на малому вогні 2-3 хв. В кінці вдушити часник, посипати зеленню.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook