Пляцок з халвою
Коржі з халвою: 8 яєць, 6 ст. ложок цукру, 500 г ванільної халви, 100 г сухих сухарів, 1 скл. борошна, 2 ч. ложки соди.
Білки відділити від жовтків. Збити білки з цукром, потім додавати по одному жовтки, ще раз добре збити. Халву розтерти із сухарями і додати до маси. Усе перемішати. Додати борошно і соду, яку потрібно погасити оцтом. Сформувати два коржі. Випікати 15 хвилин у формі діаметром 38*26. Коржі мають вийти дуже високими та пухкими.
Бісквіт: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 1 ванільний цукор, 4 ст. ложки борошна, 1/2 ч. ложка порошку до печива.
Білки з цукром та ванільним цукром збити в піну, додати жовтки і знову збити. Тоді додати борошно та порошок до печива. Легенько перемішати. Викласти у форму. Випікати 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Спечені коржі залишити на ніч і лише вранці перемазати. Вони мають настоятися хоч 5 год, тоді вийде зелений колір.
Начинка: 125 г молока, 125 г цукру, 1 скл. мелених горіхів, 400 г масла
Молоко закип’ятити з цукром і запарити з меленими горіхами. Залишити, щоб вистигло. Масло збити, з’єднати з горіховою масою і перемазати коржі. Верх пляцка залити шоколадом і притерти горіхами.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527