Пляцок «Вишневий цвіт»
Форма 30Х25 см. Білий бісквіт: 8 яєць, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 8 ст. ложок борошна, 1 ст. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, збити та додати борошно з розпушувачем, обережно перемішати. Спекти при 170 ОС, дати охолонути, розрізати на два або випікати зразу два коржі.
Коричневий корж: 1 скл. борошна, 3/4 скл. цукру, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка соди,
0,5 скл. молока, 1/4 скл. олії, 1 яйце, 0,5 скл. окропу.
Окремо розмішати сухі та рідкі компоненти (окрім окропу). З’єднати все та додати 0,5 скл. окропу. Все обережно та швидко перемішати. Вилити в підготовлену форму та випікати.
Желе: 1 пакет вишневого желе, 250 мл води.
Розчинити желе в 250 мл кип’яченої води та вилити у форму, в якій випікали коржі, попередньо застеливши харчовою плівкою.
Крем: 1 скл. соку від вишень у власному соку, 1 скл. води, цукор (залежно від кислоти вишневого соку), 1 п. пудингу (я беру польський), 300 г масла.
Вишневий сік + цукор + 0,5 скл. води поставити на маленький вогонь і довести до кипіння. Тим часом 1 п. пудингу розчинити в 0,5 скл. води. Коли вишневий сік закипить, тоненькою цівкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи, варити до загустіння, охолодити. Збити масло, по ложці ввести пудинг.
Перекладати таким чином: коричневий корж – крем – вишні – білий корж – крем – желе – крем – білий корж – шоколадна глазур.
Фото і рецепт Тетяни Шийки