Пляцок “Вишневий аромат”
Тісто. 1 п. маргарину (250 г), 6 яєць, 2 скл. цукру, 8 ст. ложок сметани, 3 скл. борошна, 3-4 ст. ложки какао,
1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 2 ч. ложки амоняку.
Темне тісто. 1 скл. цукру збити з 3 білками, додати 3 жовтки, 0,5 п. розтопленого маргарину, потім какао, 4 ст. ложки сметани, 1 скл. борошна, 1 ч. ложку соди, погашеної оцтом.
Біле тісто. Приготувати так само, як темне, додати 2 скл. борошна і 2 ч. ложки амоняку (амоняк спершу розмішати зі сметаною; соду з оцтом в біле тісто не давати). Викласти на деко біле тісто, а зверху темне. Спекти 1 корж на найбільшому деку від духовки, а потім розрізати його на 2 або 3 частини. Можна пекти окремо 2 або 3 коржі. Випікати при температурі 180 ОС до готовності.
Крем зварний. 0,5 л молока, 4 ст. ложки борошна, 1 скл цукру, 300 г масла.
Молоко з борошном і цукром варити до загустіння. Охолодити. Збити з 300 г масла добіла, по ложці ввести заварний крем.
Коржі перемастити кремом, зверху на крем викладаючи вишні. Якщо окремо пекти 3 коржі, потрібна форма 23×18 см.
Рецепт Лілії Цвіт. Фото Маряни Попик.