Пляцок “Персиковий цвіт”
Форма 23×35 см
Тісто: 250 г масла або маргарину, 1 скл. борошна, 2 яйця, 3 жовтки, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки сметани, 0,5 п. розпушувача.
Масло перетерти зі склянкою борошна, додати всі інші інгредієнти та замісити тісто. Тісто розділити на шість рівних частин.
Начинка: 6 яблук, 1 п. персикового желе, 1 скл. маку, 0,5 цукру, 3 білки, консервовані вишні.
Розкатати одну частину тіста і викласти на неї начинку: яблука тонко нарізати й змішати з пачкою розчинного персикового желе бажано. Розкатати другу частину тіста і викласти зверху на яблучну начинку, краї защипати.
Розкатати третю частину тіста, обережно викласти макову начинку: мак промити, запарити окропом, відцідити й розтерти з 0,5 склянки цукру. Збити три білки до піків і обережно вимішати з маком. Розкатати четверту частину тіста й обережно викласти на начинку, краї защипати.
Розкатати п’яту частину тесту, викласти відціджені консервовані вишні, зверху накрити шостою частиною тіста, краї защипати.
Випекти три коржі при температурі 180-190 градусів близько пів години.
Крем: 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 1 п. вишневого желе, 300 г масла.
Сметану змішати зі склянкою цукру, поставити варити на маленький вогонь, як закипить – всипати желе і варити, помішуючи, близько 15 хвилин. Коли маса охолоне – збити її з маслом.
Перемазати коржі кремом. Прикрасити пляцок за бажанням.