Пляцок “Капучіно з морозивом”
Корж: 6 яєць, 100 г цукру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача.
Рулети: 9 яєць, 1,5 скл. цукру, 9 ст. ложок борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача.
Крем: 1 л молока, 2 п. пудингу (польського), 6 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки капучіно, 2 п. сухого морозива зі смаком полуниці, 700 г масла. Форма 24Х36 см, об’єм склянки 250 мл.
Корж. Білки збити з цукром, додати збиті жовтки, акуратно вимішати. Сухі інгредієнти змішати і додати до яєчної маси. Спекти 2 коржі при 180 градусів приблизно 15 хв.
Рулети. Яйця збити з цукром, додати сухі інгредієнти, акуратно вимішати. Тісто поділити на 3 частини і спекти 3 рулети, гарячими скрутити в рулет.
Крем. Молоко змішати з пудингом і цукром, поставити на вогонь, постійно помішувати, довести до загустіння. Охолодити. Збити м’яке масло добіла, по ложці ввести заварний крем. Розділити крем на дві частини. В одну частину крему додати капучіно і перемастити рулети. До другої частини додати сухе морозиво і добре збити.
Скласти пляцок. Темний корж, крем, викласти рулети, добре замастити кремом, темний корж.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527