Якщо любите горіхи, неодмінно приготуйте торт горіховий. У ньому лише два коржі, але смак… Це щось!
Торт “Горіховий”
- Склянка 250 мл. Для тіста: 3 скл. борошна, 0,7 скл. цукру, 150 г масла, 2 яйця, 2 ст. ложки меду, 2 ч. ложки розпушувача.
- Для горіхової маси: 250 г горіхів, 80 г масла, 5 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки меду.
- Для крему: 1 л молока, 2 п. вершкового пудингу, 1 п. ванільного пудингу, 4 ст. ложки цукру, 300 г масла, 1 скл. цукрової пудри. Можна готувати половину крему.
Приготувати пудинг для крему. В окрему посудину влити пів склянки молока, висипати пудинги та добре вимішати. Решту молока разом з цукром поставити на вогонь, довести до кипіння. До киплячого молока вилити пудингову суміш, постійно помішуючи, на малому вогні, варити до загустіння. Накрити харчовою плівкою. Залишити до повного охолодження.
Тепер займемося тістом. Найпростіше скласти усі складники в кухонний комбайн та дати йому вимісити тісто (хоча можна це зробити руками – борошно змішати з содою та цукром, викласти масло, розтерти до крихти, додати яйця та мед.)
Поділити тісто на дві рівних частини. Дві однакових форми (24х40) змастити маслом та застелити пергаментом. Розкотити кожен шматок тіста та викласти у форму.
Волоські горіхи посікти ножем. Масло цукор та мед покласти у каструлю, нагріти до повного розчинення цукру, всипати посічені гріхи. Варити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Викласти горіхову масу на один з коржів. Другий спекти порожнім. Випікати кожен корж у розігрітій до 180 градусів духовці 12 хвилин. Залишити коржі до повного охолодження, тільки тоді знімати пергамент.
Збити м’яке масло разом з пудрою до пухкої ніжної маси, по столовій ложці ввести в масло пудинг, продовжуючи збивати.
Зібрати торт. Нижнім буде порожній корж, на нього викласти увесь крем, зверху викласти корж з горіхами. Можна полити розтопленим шоколадом. Поставити в холодильник на 6-8 годин (краще на ніч).
Рецептом поділилася Марія Гайтко
Спробуйте також приготувати: