Пляцок “Бандерівський”
Форма 22Х25 см.
Тісто: 600 г муки, 6 жовтків, 250 г цукру, 250 г маргарину, 1 п. розпушувача, 8 ст. ложок сметани.
Маргарин перетерти з борошном, додати жовтки, сметану, порошок і замісити тісто. Розділити на 8 частин, 4 покласти в морозилку.
Приготувати начинки.
Сирна начинка: 250 г сиру (змолоти), 50 г топленого масла, 8 шт. кураги (порізати), 2 жовтки, 50 г цукру, 2 ст. ложки ванільного пудингу, 1 ст. ложка манки, 2 збитих у стійку піну білки.
Макова начинка: 1 скл. маку (запарити і втерти), 2-3 ст. ложки цукру, 0,5 ч ложки розпушувача, 2 ст. ложки масла (розтопленого), 1 ст. ложка ванільного пудингу, 2 збитих білки.
Кокосова начинка: 2 білки збити і 100 г цукру (збити до стійкості), 100 г кокосу.
Горіхова начинка: 150 г горіхів (порізати, обсмажити 2-3 хв), 2 ст. ложки масла, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки меду. Викласти теплим на тісто.
Тісто розподілити рівномірно на форму викласти начинку затерти тістом з морозилки. Випікати 25-30 хв при 180 ОС. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Крем: 400 мл вишневого соку (можна магазинного), 1 п. вишневого пудингу, 4 ст. ложки цукру, 400 г масла.
Більшість соку з цукром закип’ятити. У решті соку розвести пудинг. Влити пудинг у киплячий сік, заварити. Масло збити добіла, по ложці додати заварну масу. У крем додати дрібно порізану в’ялену вишню. Я додавала журавлину.
Рецепт Н.Шевчук. Пекла і фотографувала Анна Копцюк