Пляцок “Спогад”
- Форма 22Х36 см.
- Для кольорових коржів: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1/3 скл. олії, 1,5 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з цукром до пишної стійкої піни. Поступово додати все решта, вкінці олію. Тісто розділити на 3 частини: одну залишити, як є, в одну додати сухе зелене желе, у третю – 0,5 ст. ложки какао. Кожне тісто потрібно поділити приблизно навпіл (потрібно випекти окремо два коржі, тому одразу викладати тісто у дві форми). Лити у форму по 2 ст. ложки у центр форми по черзі кожного тіста (за принципом приготування “Зебри”). Так спекти 2 коржі.
- Сирний корж: 1 кг сиру, 1 скл. цукру, 1 пудинг ванільний, 5 яєць, 150 г м’якого масла, лимон (стерти терткою цедру і перемолоти м’якоть без білої шкірки, бо може гірчити), ванілін.
Сир змолоти. Яйця збити з цукром. До сиру додати решту складників, збити до однорідності. Спекти 1 корж приблизно 50-60 хвилин.
- Крем: 0,5 л молока, 1 п. пудингу, 0,5 скл. цукру, 0,5 кг масла.
З молока, цукру і пудингу заварити крем згідно з інструкцією. Накрити плівкою впритул і залишити до повного охолодження (до кімнатної температури). Збити м’яке масло до побіління, по ложці ввести заварний крем.
Зібрати пляцок: корж, крем, сирний корж, крем, корж.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також інші перевірені рецепти тортів і пляцків з кольоровими коржами:
- Торт «Веселка» з кольоровими коржами
- Торт “Казкова ніч” із кольоровими коржами (на киселі)
Post Views: 55