пляцок "Ранкова роса"

Пляцок “Ранкова роса” із сирно-кокосовими кульками

Пляцок дуже смачний і дуже красивий у розрізі завдяки білим кулькам всередині. А зверху - ніжний крем, який довершує смак.

Пляцок “Ранкова роса”

Для тіста (деко 25×35 см):

  • 400 г борошна, щіпка солі, 200 г цукру, 180 г вершкового масла, 4 яйця, 250 г сметани, 15 г розпушувача, 100 мл молока, 30 г какао.

Для сирно-кокосових кульок:

  • 250 г кисломолочного сиру, 3 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру, 1 яйце, 5 ст.л. кокосової стружки.

Для крему:

  • 500 мл молока, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 упаковка вершкового пудингу (40 г), 15 г кукурудзяного крохмалю, 150 г вершкового масла.

Приготування пляцка

Приготувати сирно-кокосові кульки, розтерши сир. Додати цукор, ванільний цукор, кокосову стружку і жовток, добре перемішати. Збити білок і додати до сирної маси. Сформувати кульки (приблизно 20 штук) і поставити їх у морозильну камеру на 30 хвилин.

Для тіста просіяти борошно, додати розпушувач і змішати. Відкласти 3 ст.л. борошна окремо. Яйця збити з цукром і сіллю до пишної маси. Додавати по черзі м’яке вершкове масло та сметану, продовжуючи збивати міксером. Потім поступово додати борошно і молоко, ретельно перемішуючи. Поділити тісто на дві рівні частини. В одну частину додати какао і перемішати, до іншої додати відкладене борошно і також перемішати.

У форму, застелену пергаментом, викласти біле тісто, розрівняти. Потім викласти темне тісто (зручніше використовувати кондитерський мішок). На темне тісто викласти сирні кульки, злегка вдавлюючи їх. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин. Охолодити.

Для крему змішати пудинг, цукор, крохмаль із невеликою кількістю молока до однорідності. Додати решту молока і варити на вогні до загустіння, потім додати ванільний цукор і дати охолонути. Збити вершкове масло і поступово додавати до нього охолоджений заварний крем, збиваючи до кремового стану.

Крем нанести на охолоджене тісто. За бажанням посипати тертим шоколадом або какао.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook