Пляцок “Пролісок”
- Форма 20Х35 см
- Інгредієнти для тіста: 400 г борошна, 10 г розпушувача, 200 г вершкового масла, 50 г цукру, 2 яєчні жовтки, 100 г сметани, щіпка солі.
- Для крему: 500 г кисломолочного сиру, 150 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, 200 г вершків 30-33% + 50 г цукрової пудри, 10 г желатину + 50 мл води.
До розтопленого (не теплого) масла додати цукор, яєчні жовтки, сіль, сметану і перемішати до однорідності (можна міксером). У цю суміш додати просіяне борошно з розпушувачем. Замісити тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Отримати м’яке, еластичне тісто.
Готове тісто одразу поділити на 4 рівні частини. Поставити до холодильника на 30 хв. Кожну частину розкачати на пергаменті до розміру дека і випікати при 180 градусах 7-8 хв. Коржі будуть крихкими, тому обережно працювати з ними.
Приготувати крем
Желатин залити водою кімнатної температури і перемішати. Залишити, щоб набух. Сир перебити блендером або протерти через сито. Вершкове масло, цукрову пудру і ванільний цукор збити до пишності. Не перестаючи збивати, частинами додати в крем протертий сир. Вершки з цукровою пудрою збити до стійких піків. Сюди додати тонкою цівкою розтоплений желатин. Перемішати лопаткою. Цю суміш додати до сирного крему і перемішати до однорідності. Крем готовий (желатин використати тільки для того, щоб крем був стійким).
Скласти пляцок
Крем поділити на 3 рівні частини і, чергуючи, перемастити коржі. Посипати цукровою пудрою і поставити до холодильника.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Пляцок “Багатий” із шалено смачними коржами: з маком, кокосом, горіхами, сиром та курагою
- Пляцок “Фантазія” з сирним та медовими коржами і кремом “Пломбір”