Пляцок “Надія”
- Тісто: 1 п. маргарину, 4 ст. ложки сметани, 3 жовтки, 1 скл. цукру, 500 г борошна, 1 ч. ложка амонію.
- Начинка 1: 1 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 2 ст. ложки масла.
- Начинка 2: 1 скл. маку зварити і перемолоти, 150 г цукру, 2 жовтки, білки (збити в піну), 1 ст. ложка масла.
- Крем: 300 г масла, 1 скл. цукрової пудри (або цукровий сироп: цукор і вода 2:1), 2-3 ст. ложки кави.
Замісити тісто, поділити на 2 частини. Викласти у форму, сформувати бортики. На кожне тісто покласти начинку.
Зібрати пляцок: корж із сирною начинкою, крем, корж із маковою начинкою (маком донизу, а тістом доверху).
Готувала і фотографувала Леся Льода
Радимо також приготувати інші пляцки з маком за перевіреними рецептами від господинь:
- Кокосово-маковий пляцок
- Пляцок “П’яничка” із маком, кокосом і крекером у вині
Post Views: 123