Пляцок “Крихітний”
- Форма 36х25 см.
- Тісто: 375 г маргарину або масла, 600 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 4 жовтки, 1 скл. цукру, ванільний цукор, 3 ст. л. какао, а також 0,5 л варення з ягід (перетертих і зварених з 1-2 ст. л. цукру та 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю), 4 білки, 1 скл. цукру для білків, 1 скл. подрібнених горіхів.
- Для крему: 200 г масла, 3 ст. ложки сирої згущенки, 0,5 л вареної згущенки, 1-2 краплі рому (ароматизатор), 3 ст. л. олії, шоколад.
Вибити жовтки з 1 стаканом цукру і ванільним цукром до білої маси. Замісити тісто з маргарину або масла, борошна, розпушувача і жовткової маси. Розділити тісто на три частини, до однієї додати какао. Два білих тіста розкотити і викласти у змазані маргарином дві форми розміром 36х25 см.
На тісто покласти варення з ягід, зварене з цукром і крохмалем до загустіння. Збити білки з цукром і ванільним цукром до піків, викласти поверх варення. Посипати білковий шар горіхами і потерти зверху чорне тісто на грубій тертці. Випікати одночасно в двох формах при 200°С близько 45 хвилин.
Для крему збити масло до білої маси, додати сирої згущенки, вареної згущенки і ароматизатор за смаком. Перекласти коржі кремом. Зверху полити шоколадом, розтопленим з олією на паровій бані. Дати настоятися ніч для кращого просочування.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати:
- Пляцок “Дикий мед” з медово-горіховим і шоколадним коржами та вишнями
- Розкішний пляцок “Херсонська вишиванка”: сподобається всім!