пляцок "Зуби негра"

Пляцок із маком, бананом і зефіром “Зуби негра”

Попри дуже смішну назву - "Зуби негра" - пляцок дуже смачний і незвичайний: з маковою масою, зефіром і бананами.

Пляцок “Зуби негра”

  • Форма: 20×30 см.
  • Мірна склянка: 250 мл.
  • Для тіста: 6 яєць, 250 г маргарину, 2 склянки борошна, 1 склянка цукру, 12 г ванільного цукру, 3 ст. л. какао, 3 ч. л. харчового амонію, 1 ст. л. оцту.
  • Для макової маси: 150 г маку, 1 склянка молока, ½ склянки цукру.
  • Для заварної маси: 1 склянка молока, ½ склянки цукру, 3 ст. л. манної крупи.
  • Для крему: 300 г вершкового масла, заварна маса, макова маса, 2 банани, подрібнені до пюре.
  • Для глазурі: 100 г чорного шоколаду, 2 ст. л. молока.
  • Для начинки: 7–8 штук зефіру.

Приготування тіста

У глибоку ємність вбити 6 яєць, додати 1 склянку цукру та 12 г ванільного цукру. Збити міксером у густу світлу масу. Додати м’який маргарин (250 г). Харчовий амоній (3 ч. л.) загасити 1 ст. л. оцту та влити в масу.
Додати просіяне борошно (2 склянки) і какао (3 ст. л.), замісити до однорідного стану.
Тісто поділити на дві рівні частини. Вилити половину на форму, застелену пергаментом, розподілити рівномірно та випікати при температурі 190 °C близько 30 хвилин.

Макова маса

Мелений мак (150 г) залити склянкою кип’яченого молока, накрити кришкою й залишити до охолодження. Потім додати ½ склянки цукру, перемішати.

Заварна маса

Склянку молока довести до кипіння, додати ½ склянки цукру та 3 ст. л. манної крупи. Варити до загустіння, охолодити.

Приготування крему

М’яке вершкове масло (300 г) збити до пишної маси. Додати заварну масу, ще раз збити. Потім ввести подрібнені банани до пюре та макову масу, збити все до однорідного крему.

Формування пляцка

На перший корж нанести половину крему. Викласти половинки зефіру, зверху рівномірно розподілити решту крему. Накрити другим коржем.

Шоколадна глазур

100 г чорного шоколаду розтопити з 2 ст. л. молока на водяній бані, перемішати до гладкої консистенції. Змастити пляцок глазур’ю та прикрасити за бажанням.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Магдалина Шершун

радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook