Пиріг “Пан Бріош”
- 650-670 г борошна, 250 мл молока, 2 яйця, 20 г свіжих дріжджів (7-10 г сухих), 100 г цукру, 100 г масла, ванільний цукор, дрібка солі.
Зробити опару: тепле молоко, дріжджі, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки борошна поставити в тепле місце на 15 хв. Яйця розмішати з рештою цукру, трішки солі, ванільний цукор, ледь підтоплене масло – усе розмішати і додати опару. Поступово додати борошно і замісити м’яке тісто, дати постояти в теплому місці 1-1,5 год.
Потім поділити тісто на дві частини і кожну частину ще на три. Скрутити джгутики і скласти в косу, викласти у форму на пергамент і дати ще постояти 30 хв. Змастити яйцем і випікати спочатку 10 хв при 190 градусах, а потім ще 15-20 хв при 180.
Порада господині. Хто любить дуже солодке можна додати більше цукру (на 2-3 ст. ложки), ще можна додавати різні сухофрукти вкінці замішування.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші рецепти домашньої плетінки:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 33