Навіть якщо ви дотримуєтеся суворої дієти, піцу їсти можна, але в міру: дві скибочки 30-сантиметрової піци двічі на тиждень. Або ж надавайте перевагу низькокалорійній піці (якщо готуєте самі або обираєте за складниками у піцерії).
ТІСТО. Надавайте перевагу піці з тонким коржем, виготовленим із борошна з пшениці твердих сортів. Таке тісто тільки покращить травлення.
СИР. Найкращий сир для піци – моцарела. Він м’який, легко засвоюється, дуже корисний.
КЕТЧУП І МАЙОНЕЗ. Від них краще відмовитися, замінивши звичайною томатною пастою і соусами з неї.
НАЧИНКА. Найбільш дієтична – вегетаріанська піца або класична «Маргарита», до складу якої входять тільки помідори і сир. Але якщо хочеться м’ясного, надавайте перевагу курятині, телятині, рибі і морепродуктам. Ці начинки менш калорійні, ніж ковбаса або шинка. Також можна використовувати гриби, овочі.