Пісочні трубочки з горіховою начинкою
- Для тіста: 100 г масла, 100 г сметани, 250 г борошна, 0,5 . ложки соди.
- Для начинки: 50 г масла, 150 г горіхів, 120 г цукру.
Заморожене вершкове масло натерти в просіяне борошно і перетерти у крихту. Сметану змішати з содою і перемішати. Вилити сметану в крихту і вимішати тісто. Тісто загорнути в пакет і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Горіхи просушити на сухій сковороді або в мікрохвильовці у кілька етапів по 30 секунд і подрібнити будь-яким зручним для вас способом, охолодити. Змішати горіхи з цукром і розм’якшеним маслом і перебити масу блендером.
Порада господині: можна ще додати родзинки, курагу, чорнослив або мак в начинку.
Тісто розкотити дуже тонким пластом, порізати квадратиками. На край кожного квадратика покласти начинку і згорнути трубочками. Трубочки викласти на деко, застелене пергаментом.
Випікати печиво близько 20 хвилин при 180 градусах. Дивіться по своїй духовці, час випікання може бути трохи менше або більше.
Охолодити печиво і можна смакувати!
Радимо також приготувати печиво у формі трубочок за іншими перевіреними рецептами:
- Кіфлики, що тануть у роті (“п’яне” тісто на вині)
- Кіфлики з маком по-закарпатськи. Рецепт зі старого записника