печиво трубочки

Пісочні трубочки з горіховою начинкою – це топчик!

Пісочні трубочки - один з моїх улюблених десертів, готуються дуже просто і швидко, а вдаються смачніші навіть за тістечка!

Пісочні трубочки з горіховою начинкою

  • Для тіста: 100 г масла, 100 г сметани, 250 г борошна, 0,5 . ложки соди.
  • Для начинки: 50 г масла, 150 г горіхів, 120 г цукру.

Заморожене вершкове масло натерти в просіяне борошно і перетерти у крихту. Сметану змішати з содою і перемішати. Вилити сметану в крихту і вимішати тісто. Тісто загорнути в пакет і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Горіхи просушити на сухій сковороді або в мікрохвильовці у кілька етапів по 30 секунд і подрібнити будь-яким зручним для вас способом, охолодити. Змішати горіхи з цукром і розм’якшеним маслом і перебити масу блендером.

Порада господині: можна ще додати родзинки, курагу, чорнослив або мак в начинку.

Тісто розкотити дуже тонким пластом, порізати квадратиками. На край кожного квадратика покласти начинку і згорнути трубочками. Трубочки викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати печиво близько 20 хвилин при 180 градусах. Дивіться по своїй духовці, час випікання може бути трохи менше або більше.

Охолодити печиво і можна смакувати!

Радимо також приготувати печиво у формі трубочок за іншими перевіреними рецептами:

  • Кіфлики, що тануть у роті (“п’яне” тісто на вині)
  • Кіфлики з маком по-закарпатськи. Рецепт зі старого записника

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook