Пісні пшоняні котлети з грибами
0,5 скл. пошона, 1 цибулина, 1 морквина, 200 г грибів (заморожених, печериць або жменя сушених), 1-2 ст. ложки борошна, зелень, спеції.
Промити добре пшоно, залити водою (1,5 скл.), довести до кипіння. Як тільки закипить, злити воду (щоб прибрати гіркоту з пшона). Знову залити 1,5 скл. води, посолити і варити до готовності. Коли каша буде готова, трішки охолодити. Підсмажити окремо цибулю (порізану кубиками), моркву (натерту), гриби (порізані шматочками, спершу на сухій сковороді, а потім на маслі). Усе пермолоти, посолити і поперчити, додати борошно, добре перемішати.
Змочити руки холодною водою і сформувати котлети. Обмокнути у панірувальні сухарі або в муку і смажити на сковороді до золотистої скоринки, з обох боків.