тісто

Пісне дріжджове тісто для будь-якої випічки

Таке дріжджове тісто хоч і пісне, але пиріжки з нього вдаються пишні і смачні. Його можна використовувати для приготування будь-якої випічки!

Пісне дріжджове тісто

  • 750 мл води, 150 г олії, 2-3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 50 г дріжджів, борошно (1-1,2 кг).
Воду, олію, цукор і сіль закип’ятити, охолодити до теплого. Додати дріжджі і борошно, замісити ніжне тісто. Годину нехай підходить.
Тісто розділити на кульки, кожну розкотити, викласти начинку (в мене яблука порізані на кубики+цукор), зліпити пиріжки, зверху змастити олією або водою і притрусити штрейзелим. Для приготування штрейзелю просто розтерти борошно з олією до крихти. Викласти у форми, нехай підійдуть ще хвилин 20-25, випекти при температурі 180 градусів до готовності.
Рецепт і фото Ганни Пилипюк. Більше рецептів дивіться на каналі господині “Ганна Пилипюк.Бабусині поради

Радимо також спробувати інші перевірені рецепти тіста від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook