Багато хто з овочів гриль найбільше любить саме перець. Бо це дійсно дуже смачно! І цієї смакоти хочеться не тільки влітку, а й узимку. І це можливо! Печений перець можна законсервувати! Як це зробити, ми поцікавилися у досвідчених господинь і зібрали для вас перевірені рецепти.
Перець печений консервований (з насінням і шкіркою)
Запекти ЦІЛИЙ з хвостиком перець в духовці на невеликій кількості олії, щоб був м’який, навіть трішки підпечений. Підготувати заливку: 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка солі, кілька подрібнених зубців часнику (приблизно головку), за бажанням гострий перець (1 стручок дрібно порізати). Розмішати все, щоб розчинився цукор, сіль. У банку 0,5 л почергово складати печений перець, поливаючи підготовленою заливкою і олією, на якій пекли перець (приблизно 1 ст. ложка на банку). Я кладу перець зі шкірочкою. Так він зберігає форму, а при вживанні шкірочка і хвостик з насінням гарно відділяється. При потребі заливки можна зробити ще одну порцію. Наголошую: ніякої води не треба! Перець пустить свій сік. Стерилізувати хвилин 20, закрутити стерильними кришками. СМАКОТА !!!! СПРОБУЙТЕ !!! НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!!! Рецепт Наталії Сабади
Перець смажений консервований (без шкірки)
- Маринад на 2 однолітрові банки: 1 скл. цукру, 1 скл. води, 0,5 скл. оцту, 1 ст. ложка солі.
Перець смажений консервований
Перець печений заморожений
Спробуйте також приготувати:
- Перець маринований з насінням «Найлінивіший і найсмачніший»
-
Хрумкий перець у дуже вдалому маринаді з додаванням меду. Мій улюблений рецепт!