Для тіста: 150 г борошна, 80 г вершкового масла, 50 г цукру, 2 яєчні жовтки, 2 ст. ложки сметани, сіль на кінчику ножа.
Для карамелі: 1 банка згущеного молока, 200 г молочного шоколаду, 15 г вершкового масла.
Борошно та сіль просіяти на дошку, додати цукор. Зверху викласти порізане на шматочки вершкове масло. «Порубати» на дошці борошно з маслом великим ножем, додати жовтки та сметану й перемішати тісто. Має вийти густа, неоднорідна суміш. Якщо тісто погано ліпиться – додайте ще трохи сметани або води. Рівномірно розрівняйте тісто по формі і відправте до холодильника на 30 хв. Випікати корж потрібно 20 хв за температури 180° С.
У невелику каструлю з товстим дном влити згущене молоко та масло. Каструлю поставити на малий вогонь, постійно помішувати, поки суміш не загусне й не набуде карамельного кольору. Гарячу карамель потрібно швидко розподілити по поверхні коржа. Шоколад розтопити на водяній бані й вилити на корж. Нарізати печиво смужками й охолодити.