Печінка по-царськи
600 г сирої курячої печінки (можна іншу, але ця найніжніша), 4 яйця, 4 ст. ложки манки, 0,5 ч. ложки мускатного горіха, 100 мл молока, сіль, перець за смаком. А також 4 морквини, 2 цибулини, 250 г твердого сиру. Форма 22Х25 см.
Перекрутити сиру печінку, додати всі інші компоненти і відставити на 20 хв, щоб постояло. Натерти крупно 4 середні морквини і порізати кубиками 2 цибулини (я не даю цибулі), протушкувати на олії (4 ст. ложки олії) кілька хвилин на пательні. Відставити, щоб троки охололо. Форму змастити олією і посипати сухою манкою. Поділити умовно все на два. На дно налити половину печінки, розкласти половину смаженої моркви та потерти твердий сир, знову печінку вилити акуратно, моркву та зверху затерти сиром. Поставити у розігріту духовку і пекти при 180 ОС 30 хв (має бути золотистий верх). Нарізати тоді, коли повністю охолоне.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
-
Ніжна печінка у смачному соусі. Подобається навіть тим, хто не любить печінку!
-
Такої смачної печінки ви ще не їли! Ніжна куряча печінка у вершково-часниковому клярі
Post Views: 31