Паска на склянці молока
1 скл. молока, 50 г дріжджів, 100 г цукру, 500 г борошна, 4 жовтки, 2 дрібки солі, 100 г масла, 100 г родзинок, ваніль, цедра лимона.
Зробити опару з теплого молока, дріжджів, 1 ст. ложки цукру і 3 ст. ложки борошна. Залишити до утворення пінної шапочки. Жовтки перетерти з цукром до білого, додати м’яке масло. В готову опару додати яєчно-масляну суміш. До рідкої суміші всипати борошно, сіль, цедру, ваніль. Все добре вимішати – не менше 10 хвилин.
Потім додати родзинки і добре їх вмішати. Залишити тісто на дві години, щоб підходило. Тоді розділити тісто. Сформувати кульки. Викладати у форми так, щоб займали 1/3 об’єму форми. Залишити тісто підходити у формах ще на годину.
Перед випіканням змастити яйцем. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.
Рецепт і фото: Надія Тарчанин
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: