Паска на молоці
1 л молока, 100 г пресованих дріжджів, 1 л цукру, 10 яєць, 300 г вершкового масла, 125 мл олії, 250 г маргарину, 250 мл сметани, ванілін, сіль, 2,5 кг борошна, родзинки, цукати.
Опара: в 1 скл. молока розвести дріжджі, додати жменю цукру, борошна і поставити в тепле місце, щоб забродило. Окремо збити яйця, в тепленькому молоці, що залишилося розвести цукор, масло і маргарин розтопити і з’єднати з олією та сметаною. Всі рідини з’єднати ,вмішати з опарою і поставити в тепле місце на 2 години. Потім вмішати борошно і поставити на 1-1,5 години підходити, періодично обминаючи тісто.
Форми заповнювати на 1/3, дати підійти в формі і випікати при 180 градусах.
Рецепт і фото: Людмила Войчук
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Як оригінально прикрасити паску, торт, тістечка та інші десерти до Великодня? 75 фото-ідей
- Хочете, щоб ваша паска була найгарнішою? Зробіть прикраси з айсингу!
Post Views: 25