Паска «Хвалена»

Коли скуштують шматочок цієї паски, у вас неодмінно попросять рецепт!

Перепис цієї паски передається від господині до господині. Якщо ви такого рецепта ще не маєте, запишіть. Він того вартий!

Паска «Хвалена»

2,5 кг борошна, 15 яєць, 300 г масла, 3 скл. цукру, 0,5 л сметани, по 2 ст. ложки олії і родзинок, 2 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі, 150 г дріжджів, 1 скл. кип’яченого молока.

  1. Розтерти дріжджі у теплому молоці, додати розтоплене масло, яйця збиті з цукром, залишити на 2–3 год.
  2. Потім додати сметану, олію, сіль, родзинки і ванільний цукор, просіяне борошно. Замісити тісто.
  3. Поставити у тепле місце на 1 год, а коли воно збільшиться у 2–3 рази, сформувати паски, заповнювати 1/2 об’єму форми, дати підрости до ¾ об’єму, змастити яйцем, прикрасити і спекти.
  4. Якщо паски прикрашаєте виробами з тіста, то самі пасочки змастити жовтком, а прикраси – білком для гарного полиску.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook