Перепис цієї паски передається від господині до господині. Якщо ви такого рецепта ще не маєте, запишіть. Він того вартий!
Паска «Хвалена»
2,5 кг борошна, 15 яєць, 300 г масла, 3 скл. цукру, 0,5 л сметани, по 2 ст. ложки олії і родзинок, 2 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі, 150 г дріжджів, 1 скл. кип’яченого молока.
- Розтерти дріжджі у теплому молоці, додати розтоплене масло, яйця збиті з цукром, залишити на 2–3 год.
- Потім додати сметану, олію, сіль, родзинки і ванільний цукор, просіяне борошно. Замісити тісто.
- Поставити у тепле місце на 1 год, а коли воно збільшиться у 2–3 рази, сформувати паски, заповнювати 1/2 об’єму форми, дати підрости до ¾ об’єму, змастити яйцем, прикрасити і спекти.
- Якщо паски прикрашаєте виробами з тіста, то самі пасочки змастити жовтком, а прикраси – білком для гарного полиску.
Post Views: 29