Інгредієнти:
100 г дріжджів, 0,5 л теплого молока, 10 яєць, 0,5 кг цукру, 1,5–1,7 кг борошна, 0,5 л сметани, 250 г масла, 1 скл. родзинок або сушених вишень, 2 скл. цукатів, ванілін, 0,5 ч. ложки солі.
Для глазурі: 2 білки, 1 скл. цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку.
Дріжджі розтерти з 1 столовою ложкою цукру в теплому молоці, додати 3–4 столові ложки борошна, залишити на 1 годину. Додати збиті жовтки з цукром і збиті білки з сіллю, сметану, масло розтоплене, ваніль, борошно. Вимісити, всипати родзинки, ще вимісити близько 40 хвилин. Залишити на 1,5 години.
Заповнити тістом форми на 1/3 об’єму. Коли підійде, випікати до 1 години.
Дістати з форм, прикрасити глазур’ю, посипати цукатами. Для глазурі збити охолоджені білки з цукровою пудрою і лимонним соком. Паска виходить пухкенька, м’яка і дуже смачна.