Паска
- На 4 середні пасочки діаметром 14 см: 700 г борошна, 3 жовтки (або 2 яйця), 320 мл молока, 30 г дріжджів свіжих, 200 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 200 г масла, 1 п. ваніліну, 1 ч. ложка розпушувача, цедра лимона (за бажанням), родзинки, цукати (за бажанням).
До теплого молока додати дріжджі, 3 ст. ложки цукру та 5 ст. ложки борошна (все з загальної кількості). Відставити на 15 хв. Масло кімнатної температури (повинно бути дуже м’яке) розтерти віничком з цукром, додати ваніль, жовтки (яйця), сіль.
В іншу миску просіяти борошно і розпушувач і гарно перемішати. Додати молоко з дріжджами та масляну масу і гарно вимішати ложкою до 5 хв. Тісто рідке і липке, так має бути! Все! Накрити миску і чека, щоб підходило 1-1,5 год.
Далі додати родзинки (притрушені борошном), змасти руки олією і перемішати тісто. Воно м’якеньке і рідкувате, але не пристає до рук. Викласти у 4 форми і поставити, щоб підходило ще 40 хв. Змастити яйцем верх і випікати при 170-180 градусах до готовності.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:
-
Незвичайна паска з тіста, що сходить у холодильнику
- Паски на будь-який смак: від учительської до президентської. 20 перевірених рецептів
Post Views: 29