суперфуд

Нутріціолог: десять українських суперфудів, які варто частше їсти

Суперфуд - це не обов'язково заморський екзотичний продукт, за жменьку якого треба віддати пів зарплати. У нас є свої українські сперфуди, які коштують від 10 гривень за кілограм.

Дослівно “суперфуд” можна розшифрувати як “суперкорисний продукт”. Зазвичай до переліку суперфудів зараховують такі екзотичні продукти як насіння чіа, ягоди годжі, каму-каму, перуанський фізаліс, мака, кейл та інші. Чимало з цих назв дивні та незнайомі українцям, та й коштують ці продукти дуже дорого. Тому й багато хто думає, що суперфуд – це обов’язково суперціна. А от і ні! В Україні є свої продукти-суперфуди, ціни на які цілком доступні.

Нутриціологиня Людмила Матішинець на своїй сторінці в Instagram розповіла про десять українських суперфудів. Вони містять максимальну кількість корисних речовин і нічим не поступають дорогим заморським делікатесам.

Десять суперфудів, які ростуть в Україні

Нутріціологиня склала список з десяти українських суперфудів:

  1. Гарбуз.
  2. Квашена капуста.
  3. Буряк.
  4. Насіння льону.
  5. Волоські горіхи.
  6. Чорниця.
  7. Шипшина.
  8. Вишня.
  9. Сало.
  10. Зелень (петрушка, кріп, і т.д.)

“Якщо подивитися на цей перелік, побачимо, що звичні для щоденного споживання українця продукти є джерелом речовин, що захищають нас від онкопатології до того ж вони абсолютно доступні і добре засвоюються, адже так віками формувалася наша ферментна система”, – каже фахівчиня.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook