Новий бісквіт на кип’ятку з шоколадним мусом і маскарпоне. Божественний торт!

Цей бісквіт на кип’ятку – мій фаворит серед шоколадних бісквітів. Він дуже ніжний та повітряний. Цей торт із сиром маскарпоне, шоколадним мусом та вишнями. Смакота неймовірна!

Бісквіт із шоколадним мусом та вишнями

Форма діаметром 22 см.

Тісто: 4 яйця, 140 г цукру, дрібка солі, 110 г борошна, 20 г крохмалю, 2 ч. ложка розпушувача, 40 г какао, 100 г рослинної олії, 80 мл окропу.

Жовтки відділити від білків. Збити жовтки з половиною цукру. До збитих жовтків додати олію та просіяне какао. Добре збити. Влити кип’яток і знову збити. Маса має вийти гладенькою і без грудочок. Тоді додати борошно, крохмаль та розпушувач. Збити міксером до однорідної маси.

До білків додати цукор, який залишився, і дрібку солі. Добре збити. До шоколадної маси додати білки. Перемішати до однорідності. Викласти тісто у дві форми. Випікати при температурі 170 градусів 25-30 хвилин. Один корж розрізати на дві частини. Усіх коржів має бути три.

Крем: 400 г сиру маскарпоне, 300 г жирних вершків, цукрова пудра за смаком.

Охолоджені вершки збити з пудрою. У москаропоне по частинах ввести збиті вершки, збити.

Шоколадний мус: 2 плитки чорного шоколаду (200 г), 200 г вершків, 30 г масла, 8 г желатину.

Желатин замочити у холодній воді. У сотейник покласти шоколад і масло. Розтопити. Додати желатин до шоколадної маси. Перемішати й дати охолонути. Вершки збити й частинами ввести у шоколад. Вимішати.

Додатково: 300 г вишень заморожених або свіжих.

На корж викласти шоколадний мус та вишні. Тоді викласти інший корж й змазати кремом, викласти вишні, а тоді – ще один корж, щедро змазати кремом. Прикрасити вишнями.

Рецепт та фото: Оксани Ющук, м. Луцьк

ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ:

Домашній “Маскарпоне”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook