Бісквіт із шоколадним мусом та вишнями
Форма діаметром 22 см.
Тісто: 4 яйця, 140 г цукру, дрібка солі, 110 г борошна, 20 г крохмалю, 2 ч. ложка розпушувача, 40 г какао, 100 г рослинної олії, 80 мл окропу.
Жовтки відділити від білків. Збити жовтки з половиною цукру. До збитих жовтків додати олію та просіяне какао. Добре збити. Влити кип’яток і знову збити. Маса має вийти гладенькою і без грудочок. Тоді додати борошно, крохмаль та розпушувач. Збити міксером до однорідної маси.
До білків додати цукор, який залишився, і дрібку солі. Добре збити. До шоколадної маси додати білки. Перемішати до однорідності. Викласти тісто у дві форми. Випікати при температурі 170 градусів 25-30 хвилин. Один корж розрізати на дві частини. Усіх коржів має бути три.
Крем: 400 г сиру маскарпоне, 300 г жирних вершків, цукрова пудра за смаком.
Охолоджені вершки збити з пудрою. У москаропоне по частинах ввести збиті вершки, збити.
Шоколадний мус: 2 плитки чорного шоколаду (200 г), 200 г вершків, 30 г масла, 8 г желатину.
Желатин замочити у холодній воді. У сотейник покласти шоколад і масло. Розтопити. Додати желатин до шоколадної маси. Перемішати й дати охолонути. Вершки збити й частинами ввести у шоколад. Вимішати.
Додатково: 300 г вишень заморожених або свіжих.
На корж викласти шоколадний мус та вишні. Тоді викласти інший корж й змазати кремом, викласти вишні, а тоді – ще один корж, щедро змазати кремом. Прикрасити вишнями.
Рецепт та фото: Оксани Ющук, м. Луцьк
ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ: