Торт “Зебра” з чорно-білими і горіховими коржами
На 1 корж 26Х40 см: 3 яйця, 1,5 скл. цукру (можна менше), 3/4 скл. кислого молока або кефіру (можна наполовину зі сметаною), 3/4 скл. олії, 2 скл. борошна, 2 ч. л. розпушувача. А також: 2 ст. л. какао, 2 ст. л. кислого молока, 1 скл. горіхів.
3 яйця збити з 1,5 скл. цукру (можна менше) до пишності. Додати 3/4 скл. кислого молока або кефіру (можна наполовину зі сметаною) і 3/4 скл. олії. Вимішати. Додати 2 скл. борошна і 2 ч. л. розпушувача в два-три прийоми і легко вимішати. Розділити тісто на дві частини. До однієї додати 2 ст. л. какао і 2 ст. л. кислого молока. Тісто має бути як густа сметана. Вливати почергово в центр форми по 1 ст. л. тіста: біле-коричневе і т.д. Форму легко струсити, щоб тісто рівномірно розпливлося. Пекти при 180 ОС до сухої палички. Я спекла 2 таких коржа у формі 26 на 40 см. Можна пекти у формі меншого розміру, тоді корж буде вищий.
Для горіхового коржа скористатися цим самим рецептом, але какао не давати, а дати 1 скл. мелених горіхів. Густоту тіста коригувати кількістю мелених горіхів.
Крем: 1 л. молока 2 пачки шоколадного пудингу, 100 г шоколаду, 400 г масла, 2 ст. л. пахучого лікеру або коньяку.
Крем використовуйте за бажанням. Так, як пляцок у мене досить великий, я заварила на 1 л. молока 2 пачки шоколадного пудингу. Цукру давайте до свого смаку. У гарячу пудингову масу дала 1 плитку шоколаду. Коли маса остигла, збила її із 400 г масла. До крему додала 2 ст. л. пахучого лікеру. Можна коньяку.
Перемастила пляцок і зверху та по боках обсипала тертим горіхом. Пляцок вийшов смачний і пухкий, цікавий у розрізі. Смачного!
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 28