Інгредієнти: 250 г чорного шоколаду (70% какао і вище), 5 великих яєць, дрібка солі.
Духовку попередньо розігріти до 250°С. 2/3 шоколаду поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, не помішуючи.
Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки (вони повинні злегка посвітліти) і з’єднати їх з розтопленим шоколадом. Збити білки з дрібкою солі до щільної консистенції (будьте обережні, не перебийте, інакше білки почнуть віддавати воду!), додати шоколад, перемішати (не занадто довго, інакше «піде повітря» — суміш повинна бути консистенції мусу або суфле).
Вистеліть папером, змастіть рослинною олією або маслом форму діаметром 10-15 см, викладіть в неї шоколадну суміш і випікайте в розігрітій духовці 8 хвилин — не більше.
Вийміть з духовки і охолодіть протягом півгодини, а потім поставте в холодильник на ніч або на 12 годин. Розтопіть шоколад, що залишився, полийте ним торт і знову відправте його в холодильник на 10 хвилин. Різати торт гарячим ножем, попередньо зануривши його в окріп.