сирник

Неймовірний Львівський сирник – смакує ідеально

Смачний класичний Львівський сирник з родзинками і товстим шаром шоколаду - це популярний десерт на Заході України.

Львівський сирник

  • Форма 35×12 см або кругла 22 см.
  • 1 кг сиру свіжого домашнього, 8 яєць, 250 г цукру, 4 ст. ложки манки (70 г), 200 г масла, 100 г родзинок.
  • Помадка (глазур), 150 г масла, 80 г цукру, 2 ст. ложки молока, 3 ст. ложки какао. 
Родзинки залити кип’ятком на 10 хв, потім воду злити і обсушити паперовим рушником або серветкою. Свіжий домашній сир з’єднати з цукром та яйцями і збити блендером до однорідності. Додати розтоплене не гаряче масло, вимішати, додати манку, знов вимішати, вкінці додати родзинки, розмішати.
Форму вистелити пергаментом, викласти сирну масу, гарно розрівняти. Випікати при 180 °С приблизно 1 годину. Залишити у формі до повного вистигання.

Приготувати помадку. У сотейнику з’єднати молоко, цукор і натуральне масло, поставити на легкий вогонь, коли маса закипить, додати просіяне какао, перемішати і варити 2-3 хв до загустіння. Охолоджений сирник, рівномірно полити помадкою і залишити у холодильнику на кілька годин. Я полила розтопленим шоколадом.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook