Рецептів торта “Наполеон” є дуже багато, але особливо цінні – швидкі. Цей “Наполеон” – саме такий: його можна приготувати за дві години.
“Наполеон” за дві години
Коржі
- Діаметр коржів – 18 см, вага готового торта – приблизно 2 кг.
- Коржі: 100 г вершкового масла, 300 г сметани, 5 г солі, 500 г борошна.
Масло і сметану перемішати до однорідності, просіяти борошно і сіль, перемішати, зробити з тіста кулю. Покласти в холодильник на 15 хв.
Розділити тісто на 10 частин. Стіл і качалку прилити борошном. Кожну частину розкотити діаметром 18 см, наколоти виделкою (при випіканні діаметр трохи зменшиться).
Випікати при 190 градусах 3-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Один корж випікати трохи довше (він знадобиться для присипки)
Крем
- 800 г молока, 200 г цукру, 4 яйця, 65 г борошна, 25 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч. ложка ванільного цукру, 200 г вершкового масла.
У сотейник налити молоко та ваніль. Довести до кипіння, накрити кришкою, залишити мінімум на 15 хвилин. Яйця розтерти з цукром, додати борошно і крохмаль, перемішати. Постійно помішуючи влити в яєчну масу 1/3 молока. Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння.
Дати масі охолонути протягом 15 хвилин, додати 20 г вершкового масла, перемішати, накрити плівкою в контакт, охолодити. Вершкове масло (180 м) збити до пишності, додати заварний основу, збити.
Збірка: 2 коржа подрібнити в крихту. Крем розділити на кількість коржів + 1. Кожен корж щедро змастити кремом, обмазати боки. Торт обсипати крихтою, відправити в холод.
Рецепт і фото: kr.natali
- Торт “Шоколадний Наполеон” з вишневим прошарком
- Сирний “Наполеон”. Коржі без маргарину та масла