торт Наполеон

“Наполеон” за дві години. Неймовірна смакота!

Цей "Наполеон" можна приготувати лише за дві години. Він неймовірно смачний, ніжний і ароматний.

Рецептів торта “Наполеон” є дуже багато, але особливо цінні – швидкі. Цей “Наполеон” – саме такий: його можна приготувати за дві години.

“Наполеон” за дві години 

Коржі

  • Діаметр коржів – 18 см, вага готового торта – приблизно 2 кг.
  • Коржі: 100 г вершкового масла, 300 г сметани, 5 г солі, 500 г борошна. 

Масло і сметану перемішати до однорідності, просіяти борошно і сіль, перемішати, зробити з тіста кулю. Покласти в холодильник на 15 хв.

Розділити тісто на 10 частин. Стіл і качалку прилити  борошном. Кожну частину розкотити діаметром 18 см, наколоти виделкою (при випіканні діаметр трохи зменшиться).

Випікати при 190 градусах 3-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Один корж випікати трохи довше (він знадобиться для присипки)

Крем

  • 800 г молока, 200 г цукру, 4 яйця, 65 г борошна, 25 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч. ложка ванільного цукру, 200 г вершкового масла. 

У сотейник налити молоко та ваніль. Довести до кипіння, накрити кришкою, залишити мінімум на 15 хвилин. Яйця розтерти з цукром, додати борошно і крохмаль, перемішати. Постійно помішуючи влити в яєчну масу 1/3 молока. Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння.

Дати масі охолонути протягом 15 хвилин, додати 20 г вершкового масла, перемішати, накрити плівкою в контакт, охолодити. Вершкове масло (180 м) збити до пишності, додати заварний основу, збити.

Збірка: 2 коржа подрібнити в крихту. Крем розділити на кількість коржів + 1. Кожен корж щедро змастити кремом, обмазати боки. Торт обсипати крихтою, відправити в холод.

Рецепт і фото: kr.natali

Радимо також інші оригінальні рецепти торта “Наполеон”:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook