котлети

Найсмачніші котлети – з маринованого фаршу

Ці кулінарні секрети приховують хороші господині!

Кожна господиня прагне, щоб страви виходили смачними та легкими в приготуванні. Іноді маленькі хитрощі допомагають зробити звичні процеси ще простішими, а результати — ще кращими. Тому ділюся з вами кількома корисними порадами, які стануть у пригоді на кухні, і додаю ще декілька цікавих лайфхаків, які полегшать кулінарний процес.

Щоб готувати – із задоволенням, а їсти – смачно

  • Банани можуть замінити яйця в тісті для печива або пирога. Половинка банана = 1 яйце.
  • Якщо збираєтеся натерти твердий сир, змастіть тертку олією: сир не склеїться, а терка вимиється дуже легко!
  • Найсмачніші котлети вийдуть з фаршу, який постоїть 5–6 год разом з нарізаною цибулею, сіллю і спеціями в холодильнику. М’ясо трохи замаринується, котлети будуть набагато смачнішими!
  • Щоб котлети були соковитішими, додайте у фарш кілька ложок крохмалю. При смаженні він швидко схопиться й утворить на поверхні скоринку, яка не дасть випаровуватися соку.
  • Видалити плями скотчу на склі допоможе звичайна олія. Змастіть нею проблемне місце, залиште на 10 хв і витріть залишки скотчу паперовою серветкою.
  • Молоко закипить швидше, якщо додати в нього дрібку цукру.

Заморозьте цілі лимони

  • Заморожування лимонів. Якщо у вас є зайві лимони, заморозьте їх цілими. Потім можна натерти заморожений лимон на тертці — так ви зможете додати стравам більше аромату та смаку, використовуючи і сік, і цедру.
  • Смаження риби без прилипання. Щоб риба не прилипала до сковороди, перед смаженням прогрійте сковороду з сіллю, а потім протріть паперовим рушником та наливайте олію.
  • Пишні млинці. Для більш пухких млинців додайте в тісто трохи мінеральної газованої води. Бульбашки повітря зроблять млинці легкими та м’якими.
  • Швидке очищення часнику. Покладіть головку часнику в банку, закрийте кришкою та інтенсивно потрясіть кілька секунд. Лушпиння злетить саме, і вам залишиться тільки вийняти очищені зубчики.
  • Збереження зелені свіжою. Загорніть зелень (петрушку, кріп, кінзу) у вологий паперовий рушник та зберігайте в холодильнику в пластиковому пакеті. Так зелень залишиться свіжою надовго.
  • Якщо хліб підсох. Загорніть черствий хліб у вологий рушник та поставте на кілька хвилин у розігріту до 180°C духовку. Хліб знову стане м’яким і свіжим.
  • Легке очищення яєць від шкаралупи. Додайте дрібку соди або оцту під час варіння яєць — так шкаралупа зніматиметься легко та швидко.
  • Сік лимона без соковижималки. Якщо немає соковижималки, покатайте лимон по столу, натискаючи рукою. Потім зробіть у ньому прокол зубочисткою та видавіть сік через отвір.
  • Як зберегти коричневий цукор від затвердіння. Покладіть у контейнер із цукром кілька шматочків зефіру або хліба — вони поглинатимуть вологу, і цукор залишатиметься розсипчастим.
  • Як зберегти авокадо від потемніння. Якщо у вас залишилася половинка авокадо, збережіть його свіжим, змастивши м’якоть лимонним соком і щільно обгорнувши плівкою.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook