Кожна господиня прагне, щоб страви виходили смачними та легкими в приготуванні. Іноді маленькі хитрощі допомагають зробити звичні процеси ще простішими, а результати — ще кращими. Тому ділюся з вами кількома корисними порадами, які стануть у пригоді на кухні, і додаю ще декілька цікавих лайфхаків, які полегшать кулінарний процес.
Щоб готувати – із задоволенням, а їсти – смачно
- Банани можуть замінити яйця в тісті для печива або пирога. Половинка банана = 1 яйце.
- Якщо збираєтеся натерти твердий сир, змастіть тертку олією: сир не склеїться, а терка вимиється дуже легко!
- Найсмачніші котлети вийдуть з фаршу, який постоїть 5–6 год разом з нарізаною цибулею, сіллю і спеціями в холодильнику. М’ясо трохи замаринується, котлети будуть набагато смачнішими!
- Щоб котлети були соковитішими, додайте у фарш кілька ложок крохмалю. При смаженні він швидко схопиться й утворить на поверхні скоринку, яка не дасть випаровуватися соку.
- Видалити плями скотчу на склі допоможе звичайна олія. Змастіть нею проблемне місце, залиште на 10 хв і витріть залишки скотчу паперовою серветкою.
- Молоко закипить швидше, якщо додати в нього дрібку цукру.
Заморозьте цілі лимони
- Заморожування лимонів. Якщо у вас є зайві лимони, заморозьте їх цілими. Потім можна натерти заморожений лимон на тертці — так ви зможете додати стравам більше аромату та смаку, використовуючи і сік, і цедру.
- Смаження риби без прилипання. Щоб риба не прилипала до сковороди, перед смаженням прогрійте сковороду з сіллю, а потім протріть паперовим рушником та наливайте олію.
- Пишні млинці. Для більш пухких млинців додайте в тісто трохи мінеральної газованої води. Бульбашки повітря зроблять млинці легкими та м’якими.
- Швидке очищення часнику. Покладіть головку часнику в банку, закрийте кришкою та інтенсивно потрясіть кілька секунд. Лушпиння злетить саме, і вам залишиться тільки вийняти очищені зубчики.
- Збереження зелені свіжою. Загорніть зелень (петрушку, кріп, кінзу) у вологий паперовий рушник та зберігайте в холодильнику в пластиковому пакеті. Так зелень залишиться свіжою надовго.
- Якщо хліб підсох. Загорніть черствий хліб у вологий рушник та поставте на кілька хвилин у розігріту до 180°C духовку. Хліб знову стане м’яким і свіжим.
- Легке очищення яєць від шкаралупи. Додайте дрібку соди або оцту під час варіння яєць — так шкаралупа зніматиметься легко та швидко.
- Сік лимона без соковижималки. Якщо немає соковижималки, покатайте лимон по столу, натискаючи рукою. Потім зробіть у ньому прокол зубочисткою та видавіть сік через отвір.
- Як зберегти коричневий цукор від затвердіння. Покладіть у контейнер із цукром кілька шматочків зефіру або хліба — вони поглинатимуть вологу, і цукор залишатиметься розсипчастим.
- Як зберегти авокадо від потемніння. Якщо у вас залишилася половинка авокадо, збережіть його свіжим, змастивши м’якоть лимонним соком і щільно обгорнувши плівкою.
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37