Найкраще тісто для вареників з вишнями – не течуть і не розварюються

Вареники з вишнями, полуницями та чорницями - це смакота! А коли гарне тісто - їх і ліпити саме задоволення! Мої вареники ніколи не течуть і не розварюються, а тісто м'якеньке і ніжне.

Найкраще тісто для вареників з ягодами

250 мл окропу, 3-4 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки солі, 1 маленьке яйце, приблизно 3,5 скл. борошна. Начинка: ягоди (полуниця, вишні, чорниці тощо, свіжі або заморожені (розморожувати не треба!), цукор (класти безпосередньо у вареник на ягоди).

Із цієї порції тіста виходить дві дошки вареників (дві таких, як на фото), достатньо щоб досита наїстися сім’ї із 4-6 осіб.

Яйце перемішати  з сіллю та олією, додати 3 скл. борошна, перемішати, зробити посередині лунку, влити весь окріп, перемішати ложкою. Потім вимісити руками, підсипаючи борошно. Обгорнути пакетом, залишити на 20 хв. Злегка припудрити стіл борошном, взяти приблизно 1/4 тіста (решту тримати в пакеті, щоб не підсихало). Зробити тонку “ковбаску”, порізати на шматочки, кожен розкотити у кружечок, зліпити вареники, кладучи всередину цукор. Викладати вареники на посипану борошном дошку.

Наповнити 2/3 каструлі водою, довести до кипіння. Воду підсолити, додати 2-3 ст. ложки олії (тоді вареники не злипатимуться!), покласти вареники по одному, акуратно перемішати дерев’яною ложкою або лопаткою. Коли вода закипить, а вареники спливуть, варити близько 2 хв після закипання. Готові вареники посмачити маслом і посипати з цукром. Смакують зі сметаною.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook