Зазвичай дріжджове тісто після замішування ставлять у тепле місце, щоб воно зійшло. Але це тісто для біляшів і пиріжків незвичайне: воно сходить у холодильнику. І випічка з нього вдається суперова! Зробіть експеримент, спробуйте хоч раз – і побачите різницю!
Тісто для біляшів та пиріжків
- 2 скл. теплої води, 50 г дріжджів, дрібка солі, 0,5-1 ст. ложка цукру, приблизно 5 скл. борошна.
У теплій підсолодженій воді розчинити дріжджі, додати 0,5 скл. борошна, перемішати, залишити на 10 хв, щоб почало бродити. Додати решту борошна, замісити тісто. Взяти пакет, змастити його зсередини олією, покласти тісто, Зав’язати краї (у пакеті має залишитися місце для збільшення тіста у 2-3 рази), покласти в холодильник, щоб підійшло. Коли тісто підросте, сформувати біляші або пиріжки, дати трішки підійти, а потім пекти або смажити.
Рецептом поділилася Наталія Овехко
Радимо також спробувати інші перевірені рецепти тіста від господинь:
- Ватрушки (дріжджове тісто на кислому молоці або кефірі)
- Пиріг із сирним тістом “Решітка”. Печу з ревенем, варенням, яблуками або ягодами