Кабачкові деруни з яйцем пашот
- Кабачкові деруни: приблизно 700 г кабачка, 2 яйця, 2-3 ст. ложки борошна, сіль, перець до смаку.
Кабачки натерти на середній терці (якщо багато рідини, то відтиснути), додати яйця, сіль, перець, добре перемішати. Додати борошно, перемішати і залишити тісто на 5 хв. Смажити на оливковій олії до рум‘яного кольору з двох боків під кришкою.
- Соус: 150 г грецького йогурту або сметани, пучок зелені, 1 зубець часнику.
Для приготування яйця пашот 1 л води довести до кипіння, додати 1 ст. ложку оцту. У склянку вибити яйце. Коли вода закипить, зменшити вогонь на мінімум, щоб вода інтенсивно не кипіла. Поколотити воду ложкою, щоб утворився водоворот, швидко вилити яйце, тримаючи склянку якомога ближче до води (не кидати з висоти!). Варити 3-3,5 хв, щоб білок зварився, а жовток залишився рідким. Дістати яйце шумівкою на серветку, щоб стікла зайва вода.
Можна зробити інакше. Відрізати шматок харчової плівки, застелити його у склянку (щоб краї звисали назовні), злегка змастити всередині олією, вибити яйце, зав’язати краї, опустити в окріп і зварити протягом 3-4 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25