М’ятне варення

Зеленим варення з м'яти можна зробити, додавши насамкінець приготування сік шпинату, не перегріваючи вище 60 °С.

Інгредієнти:
200 г свіжої м’яти (листочків, без стебел), 0,5 л води, 2 невеликих лимони, 600 г цукру.

Лимони помити, розрізати, дістати кісточки, перемолоти блендером разом зі шкіркою. Додати м’яту, залити холодною водою, залишити на 2 год. Відтак прокип’ятити 5 хв, настояти 1—12 год, віджати і процідити. До соку додати цукор, довести до кипіння, проварити до розчинення цукру. Потім процедуру повторити. Зберігати в холодильнику. Дуже смакує з чаєм. Зеленим варення з м’яти можна зробити, додавши насамкінець приготування сік шпинату, не перегріваючи вище 60 °С. Тоді можна використовувати для прикрашання десертів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook